Sorozatunk László Melindával folytatódik! 😉

A nők lelki békéjéhez a hozzájuk tökéletesen passzoló ruhákon át vezet az út. Ha megvan „A” ruha, kisimulnak a ráncok, elővillan a mosoly és némi túlzással kitör a világbéke. A ránk tökéletes passzoló ruhát azonban nehéz megtalálni. Ilyenkor elkél a segítség olyasvalakitől, aki külső szemmel képes megítélni, mi is áll jól igazán nekünk, mi az, ami megy a stílusunkhoz. Melinda jelenlegi foglalkozása szerint egy ilyen külső szem. Almádiban nagyon sok szekrényben lógnak olyan ruhák, amelyek neki köszönhetően kerültek a gardróbba. A városban sokan ismerik őt, aki nem csak az itt élő nők ruhatárát tartja karban, de a lelkükkel is ugyanennyit foglalkozik. Ezúttal vele beszélgettünk. Aki ismer, tudja, hogy mindig ruhák vesznek körül. Ruhákkal is foglalkozol.

Mi is pontosan a hivatásod, hogyan alakult, hogy ezt a munkát választottad?

Közgazdásznak tanultam, de a nagylányom születése után, 13 éve, rátaláltam egy akkor induló aukciós oldalra, ahol 1-2 év alatt a legnagyobb eladók közé kerültem. Szó szerint éjjel-nappal dolgoztam, ha nem ruhákat töltöttem fel, akkor a vásárlóim lelkét ápoltam, sokukkal nagyon személyes kapcsolatba kerültem. Akkor még Budapesten éltünk, egyre többen jöttek hozzánk személyesen a ruhát átvenni, szerették volna az új darabokat megnézni. Közben jól elbeszélgettünk, kávéztunk… Egy személyben voltam stylist, barátnő és léleksimogató.

De ez jelentett szakmai kihívást is?

Persze. Onnan tudtam, hogy jól csinálom, hogy színházak öltöztetői jártak hozzám ruhákért. Sok híres ember is megfordult nálam, gyakran láttam a ruháimat viszont egy-egy gálán, estélyen.

Honnan szereztél ennyiféle ruhát?

Akkor még Amerikából hozattunk estélyi ruhákat, Spanyolországból pedig fast fashion divatcégek megmaradt árukészleteit. Úgy pörgött az üzlet, hogy az internetes eladásokat ekkor már alkalmazottakra bíztam. Olyan sokan jártak hozzám, hogy Pest belvárosában bérelnem kellett egy helyiséget, ahova a több száz fős vevőkörömnek tudtam havi egy alkalommal lakásbutikot tartani. Imádtam ezeket a rendezvényeket, mert mindig nagyon jó hangulatú események voltak, amelyek után mindenki feltöltődve, boldogan ment haza. Miután a családdal leköltöztünk Balatonalmádiba, a környékbeli internetes vevőim rögtön lecsaptak rám, ők is szerettek volna személyesen vásárolni. Persze hozták a családtagokat, barátnőket, szomszédot, így itt is hamar összeállt egy akkora vevőkör, akik miatt érdemes ruhavásárokat tartanom.

A fővárosban megmaradt a vevőköröd?

Jelenleg Budán, Rózsadombon tartok havi egy lakásvásárt egy nagyon jó barátnőmmel közösen. A helyszínből és az ismeretségi körünkből adódóan főleg budai hölgyek járnak hozzánk, akik kedvelik az egyedi dolgokat és szívesen töltik az idejüket igényes ruhadarabok válogatásával. Sok köztük a művész, ügyvédek, színésznők, politikus feleségek, nagyon színes társaság. Olyan, mint egy nagy baráti kör, lassan mindenki ismer mindenkit, igazi feltöltődés egy nap velük!

Milyen jellegű ruhákat lehet nálad megtalálni?
Minőségi, egyedi ruhákat árulunk, a fast fashion daraboktól a nagy divatcégek több ezer eurós ruháiig minden megtalálható nálunk. A vevőkörünknél “magasan van a léc”, igyekszünk minden hónapban különleges darabokkal elkápráztatni őket, eddig sikerrel. Szezononként egy ruhavásárt tartunk Veszprémben, ezeket az eseményeket a Facebookon hirdetjük meg.

Feleségként és anyaként nagy családot tartasz egybe. Hogy tudod összeegyeztetni az anyai-háziasszonyi teendőidet a munkával?

Az előző kapcsolatomból született két lányomhoz született a jelenlegi páromtól egy kisfiam, aki lassan 3 éves. Ő is hozott az előző házasságából két lányt, így áll össze a mi hétfős mozaikcsaládunk. Figyelünk egymásra és támogatjuk egymást. A családom tudja, hogy ez nekem nem munka, hanem hivatás. Mindig van, aki vigyáz a picire, ha dolgoznom kell. A gyerekeim nagyon rugalmasak, segítenek, a kisebbik lányom a budai lakásbutikok állandó résztvevője, imádja ezt a közeget… Nem tudtam volna mindezt felépíteni a támogató családi háttér nélkül. Szeretem a munkámat, de szeretem azt is, ha gyerekzsivajtól hangos a ház. Nálunk mindig van élet! Szinte minden nap főzök, viszem különórákra, edzésekre a gyerekeket. Szerencsés vagyok, hogy úgy oszthatom be az időmet, ahogy akarom! Minden nap van időm a kisfiammal sétálni a Balaton parton, vagy az erdőben és persze mindig van nálunk néhány megmentésre váró kutya és macska is. Hálás vagyok, hogy olyan munkám van, ami ezt lehetővé teszi.

Smink: Bagi Ildikó Sminkes , ILDIKOBAGIMAKEUP
Fotó: Pure Love Photo – Nagy Kriszti