Sorozatunk első tagja, Árvai Ancsi! 🙂

Mi volt az első lépésed a vegánná válásod felé?

Az én történetem prológja pofon egyszerű, már-már túlontúl idealizált végkimenetellel, ami végsősoron a vegánságomban öltött testet. Sok más mellett az első legfőbb érvem a bal petefészkem rosszindulatú megbetegedése, majd eltávolítása volt. Erre vezethető vissza talán minden tudatosságom. A táplálkozásom terén azonban az utóbbi évek hozták meg a nagy áttörést (azt hiszem talán majdnem 4 éve), amikor is a cukor, a glutén, a bármilyen alkoholos italok és végül az állati eredetű fehérjék is eltűntek az étrendemből, ezáltal az életemből is.
Végleg.

Emlékszem, azt mesélted, hogy kezdetben sok kételkedő fogadott. És ha őszintén belegondolok, hát, vakarnám a fejem én is, ha megkérdeznék, mennyire van létjogosultsága egy vegán étteremnek itt, Almádiban. Te bebizonyítottad, hogy igenis van. Hogy van ez?

Tudod, amikor zajlottak a felújítási munkálatok, csak kétkedőkkel találkoztam. Amikor elmeséltem ezt a vágyam, kényszeredett mosolokat és “Jól meggondoltad”-okat kaptam. Nem csupán azt kérdőjelezték meg, hogy van létjogosultsága egy vegán étteremnek Balatonalmádiban, de abban sem hittek, hogy képes vagyok megvalósítani mindazt, amit most, ebben a pillanatban a Veganeeta Home jelent és ami akor több, mint utópisztikus álomnak tűnt, hisz merőben más területről érkeztem.

Én valamiért rendíthetetlenül hittem. Nem csupán magamnak, magamban, hanem a Jóistennek is elhittem a bíztatását, mert minden egyes pillanatban, amikor az étteremre gondoltam, vagy elképzeltem, milyenek is lesznek a mindennapjaim, mit fogok érezni, bizseregtek a sejtjeim, átjárt az, a semmihez sem fogható érzés, amit ma, nap, mint nap érzek. Természetesen vannak nehezebb időszakok is, de mindennek az alfája és omegája mindig ez a fajta derű, jó érzés és jókedv, amivel létezem. Nekem ez a hivatásom, ez a SZOLGÁLATom, csupa nagy betűvel. Boldog és hálás vagyok, hogy ezt, és hogy így élhetem! Szóval a bizonyosság a Vendégeimben, és a csodás mindennapjaimban megtalálom. Tudod, amit hittel, elszántsággal, szívvel és teljes lélekkel csinál az ember, hosszú távon sikerre van ítélve. Pályaelhagyó jogászként most tudom igazán, hogy mit jelent; kiteljesedni a szakmánkban. Talán ezt a szeretetet, kiteljesedést és kiegyensúlyozottságot érzik Vendégeink is, akik belépnek az étterem ajtaján és beleszippantanak a Home levegőjébe. Szinte látom, hogy egy varázslatos burok vesz körbe minket, amin végső soron áthatolhatatlan védelem van és egyetlen dolgunk van vele: befogadni és elhinni, hogy igaz. Ez egy szerelemprojekt. Az én szerelemprojektem. Érzed, érezzük, ez hát a titok és röviden; így van ez.

☺

Veganeeta
Helyszín: VeganeetaHome
Smink: Bagi Ildikó Sminkes , ILDIKOBAGIMAKEUP
Fotó: Pure Love Photo – Nagy Kriszti